Forbillede og ide


Danmark, starten af epoke IV, dobbeltsporet bane med både intercity, lokaltog, godstog, og muligvis museumstog.


Anlægget skal indeholde 2 skyggebanegårde, en stor og en mellemstor station med mulighed for måske at lægge en lille ekstra station ind. Havn med mulighed for gods, en bro et sted på paradestrækningen, en tunnel under vandet i forbindelse med havnen, maskindepot og godsbanegård. Skal desuden indeholde både bymæssig bebyggelse, landområde, landsby og sommerhus- og/eller kolonihaveområde.


Stationer

Hovedbanegården bygges med København som en slags forbillede idet toget kører gennem godsbanegården inden det kører ind i hallerne ved stationen, alt dette i en slags banegrav der på den måde hjælper med en begyndende nedkørsel mod den første helix. Forsvinder derefter igen og kører ned gennem en helix hvor det ene spor kører gennem en skyggebanegård og det andet sport kører hen under den anden større station hvor den anden skyggebanegård er placeret.


Den mellemstore station ligger omvendt, idet der fra paradestrækningen køres direkte ind på stationen hvor et(eller flere) spor går ud til en lille godsbanegård og til havnen, mens hovedsporet kører ned i helix nummer 2. Helix nummer 2 camoufleres af havnen(havet)


Den lille ekstra landstation kan fx laves som en punkt til punktbane fra den mellemstore station, for på den måde at give mulighed for en skinnebus/gris.


Gods.

Gods skal kunne leveres på alle banegårde/stationer i en eller anden form, men der skal være plads til udtræksspor uanset hvor lille banegården er. Godsbanegården ved hovedbanen ligger sammen med maskindepotet.


Maskindepot.

Drejeskive, digital, og rundremise samt alt hvad der til hører af materiel som kraner, grave, skrot og andet liv på banen.


Bro.

Broen etableres som en overkørsel over enten en vej eller en større å.


Byer.

Den store by bygges bag banegårdshallerne og stationsbygningen og ligger således som camouflage af den ene helix.

Havnebyen ligger i niveau med hovedsporet ved den mellemstore station.

Den lille landsby kan evt. bygges ind i midten eller i en tværgående vinkel efter havnebyen, men der ligger en udfordring i at få det til at passe ind i rummet, derfor er dette kun en ekstra mulighed.


Trafik

Der skal være skibe i havnen. Faller carsystem er næsten et must, men måske ikke noget der lige er penge til nu, så alle veje skal laves så de senere kan ombygges med køretråde og lignende.


Digitalstyring.

Indtil videre er Rocomotion mit første valg, men hvem ved hvad der kan ske?


Materiel

Primært danske vinrøde tog, men også et MA lyntog og noget skinnebus skal der være plads til. Eneste designmalede tog skal være en enkelt MZ, enten som trækker foran et godstog, eller på et internationalt tog, måske. Skal tænke over om jeg skal være så låst i mine valg, at jeg ikke kan bruge designbemaling eller jeg skal lade fx MR-tog få lov at køre med.

 
Alle fotos fra denne side ejes af petlun.mono.net
Lav din egen hjemmeside med mono.net